Kindertandheelkunde

Waarom ook al met kinderen naar de tandarts gaan?

Het zijn toch maar melktanden? Deze vraag wordt ons erg vaak gesteld, en beantwoorden we graag. Vooreerst zorgen gaatjes in melktanden voor tandpijn. Koude en warmte worden doorgegeven aan de tandzenuw, en dat kan er bijvoorbeeld  voor zorgen dat een ijsje in de zomer een erg pijnlijke ervaring wordt. Verder moeten de tanden zolang mogelijk behouden blijven om ervoor te zorgen dat de definitieve tanden op de juiste plaats doorbreken. Vroegtijdig verloren gegane melktanden, bemoeilijken vaak de latere orthodontische behandeling.

Kinderen bij de tandarts

Tandheelkunde bij kinderen vraagt een aparte aanpak. Sowieso geldt ook hier: jong geleerd is oud gedaan. De kinderen eens meenemen als ze 2 jaar zijn voor een kennismaking met de tandarts en een korte controle, doet wonderen. Vanaf het moment dat de (melk)tanden doorbreken moeten kinderen tot ongeveer 6 jaar poetsen met speciale kindertandpasta. Wij raden aan om vanaf 6 jaar over te schakelen op een tandpasta voor volwassenen.

Zonder angst naar de tandarts

Indien er gaatjes worden vastgesteld moeten deze behandeld worden. Wij doen er alles aan om deze ervaring zo aangenaam mogelijk te maken, zodat je kleine spruit geen trauma’s aan de tandarts oploopt.

Maak nu een afspraak