Esthetische tandheelkunde

Ben je niet tevreden over de kleur, vorm of tandstand van je tanden? Dan kan dit gecorrigeerd worden door gebruik te maken van meerdere technieken.

Bleachen

Bleachen bij Tand- en Mondzorg Overmere gebeurt aan de hand van het home bleaching concept. Hiervoor wordt een individuele mal gemaakt die perfect aansluit op je tanden. In deze mal breng je gedurende een aantal weken een product thuis aan om zo de tanden te bleken. Dit concept is het meest efficiënte alsook het goedkoopste.

Tanden bleken kan echter enkel als je tandvlees in perfecte gezondheid verkeerd en er geen gaatjes zijn. Daarom wordt bleken steeds voorafgegaan door een grondig mondonderzoek en reiniging/zoutstralen van de tanden.

Facetten

Facetten of facings zijn kleine schildjes die langs de buitenzijde van de tand worden aangebracht. Deze kunnen zowel kleur, vorm als tandstand corrigeren. De tandarts zal je hier helpen bij een optimaal behandelplan.

Kroon- en brugwerk

Soms zijn facetten niet voldoende en dient er over gegaan te worden naar kronen en bruggen of implantaat-ondersteunde oplossingen.

Digital Smile Design

Indien gewenst en soms noodzakelijk werken we met een digital smile design. Hierbij gaat de tandarts door middel van foto’s die op voorhand worden genomen een esthetisch behandelplan gaan ontwerpen. Dit kan dan zelfs in de mond toegepast en getest worden tot dit voor jou perfect is.

Maak nu een afspraak