Hoe verloopt een controle?

1

Bij een eerste mondonderzoek dien je steeds een anamneselijst in te vullen. Dit zodat de tandartsen up-to-date zijn betreffend jouw medische voorgeschiedenis.

Ben je al enige tijd patiënt bij ons en verandert er iets aan jouw medische voorgeschiedenis, laat ons dit dan zeker weten.

2

Hierna zullen de tandartsen onderzoeken of er zich gaatjes, tandvleesproblemen of andere problematiek presenteren. Hiervoor kunnen radiografiën, scans of cbct's genomen dienen te worden, steeds in samenspraak met jou als patiënt. Indien je mogelijks zwanger bent laat je dit best aan de tandarts weten.

3

Na een grondige check-up en bij voldoende tijd zullen we ons engageren om de tanden te reinigen, eventueel te polijsten en/of te zoutstralen. Hierna kijken we of er een verbetering nodig is van de mondhygiënegewoontes.

4

Als laatste zullen alle nodige afspraken ingepland worden en een jaarlijks of halfjaarlijks recall interval worden ingesteld. Bij complexe behandeling zal steeds zeer transparant een raming meegegeven worden met de geschatte kosten.

F.A.Q. rond preventie

Hoeveel kost een jaarlijks mondonderzoek?

Voor preventieve behandelingen als een jaarlijks mondonderzoek houden wij ons aan de geconventioneerde tarieven (tarieven afgesloten tussen riziv en mutualiteiten). Dit om te stimuleren dat iedereen jaarlijks kan langskomen bij de tandarts.

Hoe vaak dien ik bij de tandarts te komen?

Dit is afhankelijk van het recall interval dat de tandarts zal bepalen. Heb je een laagcariësrisico en weinig tandvleesproblemen/tandsteen kan dit jaarlijks zijn. Indien dit wat hoger ligt dan raden wij zeker 6- maandelijks aan.